Cito komt met Toetsen op Maat

Start inschrijven onderzoeksproject Toetsen op Maat

Beste examensecretaris,

Als gevolg van de coronacrisis zijn docenten en leerlingen dit jaar behoorlijk uitgedaagd. We kunnen ons voorstellen dat docenten met eindexamenklassen aan het begin van het nieuwe schooljaar graag willen weten waar hun eindexamenleerlingen staan. Daarom introduceren wij binnenkort Toetsen op Maat. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Per school is slechts één inschrijving voldoende om te kunnen deelnemen. Wij vragen jou als examensecretaris om bij interesse vanuit jouw school, de inschrijving te verzorgen. Alvast hartelijk dank!

Over Toetsen op Maat
Toetsen op Maat is een onderzoeksproject waarmee docenten met een eindexamenklas, snel en onderbouwd inzicht kunnen krijgen in het kennisniveau van hun leerlingen. Deelname biedt hen een uitgebreide rapportage over de prestaties, waarmee zij vervolgens zelf aan de slag kunnen gaan. Bijvoorbeeld door met de hele klas aan bepaalde leerdoelen te werken, of juist met een individuele leerling te kijken wat nodig is om op het gewenste niveau te komen. En deelname helpt ons om te onderzoeken hoe we onze toetsen en examens nòg beter kunnen laten aansluiten op de leerdoelen van het vak van de docent.

Inschrijven
Door op schoolniveau in te schrijven, is jouw school direct verzekerd van deelname met alle eindexamenleerlingen, voor alle beschikbare vakken en gekozen schoolniveaus. Toetsen op Maat wordt ontsloten via drie platforms en is beschikbaar voor de volgende vakken en niveaus:

Vak VMBO-4 HAVO-5 VWO-6
Aardrijkskunde*   x x
Geschiedenis*   x x
Natuurkunde   x x
Nask 1 kader, gt    
Nask 2 kader, gt    
Scheikunde   x x
Biologie kader*, gt* x x
Wiskunde basis, kader, gt    
Wiskunde A+B*   x x
Economie kader, gt x x

*) komen maximaal twee weken later beschikbaar

Per 1 september komt een online inschrijfformulier beschikbaar via onze webpagina, waarop jij namens jouw school de gewenste opties eenvoudig en in één keer kan aangeven.

Beschikbaarheid
Wij streven ernaar om per 7 september Toetsen op Maat beschikbaar te stellen voor alle deelnemende vakken. Houd aub onze website in de gaten voor de laatste informatie hierover. Deelname is mogelijk tot de kerstvakantie 2020.

Meer weten? Ga naar onze website. Hier vind je ook een uitgebreide vraag- en antwoordlijst. Staat jouw vraag en antwoord hier niet tussen, stuur dan een mail naar toetsenopmaat@cito.nl. Onze collega’s helpen je graag verder.